Nunta prietenilor? Botezul fiului? Ziua de nastere a mamei? Inmormantarea bunicului? Decorul casei? Exista nenumarate posibilitati de a proiecta lumanari parfumate perfecte.

Cu lumanari parfumate hand made iti indeplinesti toate dorintele. Cu ceara potrivita, fitilul potrivit si cateva picaturi pentru arome, fii sigur ca vei reusi sa aduci bucurie celor dragi.

Lumanari parfumate

Cea mai fina ceara vegetala si uleiuri esentiale sunt combinate manual, pentru a crea lumanari parfumate. Natura este piesa centrala perfecta si nimic nu se adauga la asta.

Motivul pentru care lumanarile parfumate au un efect atat de relaxant, este ca sunt facute fara stres si agitate. Amestecurile de parfumuri compuse cu grija sunt lasate sa se maturizeze in pace, timp de cateva saptamani si raman lipsite de parafina sau parfumuri sintetice. Acestea se aseaza in recipiente fara alti aditivi si inspira cu aroma lor complet reala.

Reteta lumanari parfumate

O idee buna este cea mai importanta parte a fabricarii lumanarilor acasa. Gandeste-te la decorul pe care intentionezi sa il utilizezi, culoarea lumanarii si parfumul pe care il preferi. Pentru reteta lumanari parfumate, vei avea nevoie de urmatoarele articole:
• ceara
• forma de lumanare sau un pahar / recipient
• un fitil
• colorant
• ulei volatil
• decoratiuni (de exemplu, plante uscate, fructe, sclipici)
• cratita mare
• un castron.

Umple cratita cu apa – nu mai mult de jumatate din volum si incalzeste-o pe aragaz. Adauga ceara in castron si regleaza cantitatea in functie de cate lumanari doresti sa faci si cat de mari. Aseaza vasul peste cratita si lasa ceara sa se topeasca incet.

Cand faci lumanari colorate sau parfumate, adauga uleiul esential si/sau vopseaua in ceara topita. Acesta este momentul pentru a incepe sa folosesti decoratiuni. Scufunda-le in ceara. De asemenea, le poti lipi pe peretii vasului, astfel incat sa fie distribuite uniform.

Aseaza fitilul in borcan (sau in matrita) si toarna ceara peste el. Cu cat este mai mare, cu atat va dura mai mult timp inainte de a putea fi folosita. Cele mai mici lumanari se vor intari dupa 4-5 ore, iar cele mai mari pot dura pana la 16-20 de ore.

Lumanari parfumate hand made

Lumanarile hand made nu sunt mai putin aspectuoase decat cele cumparate din magazin. Dimpotriva – sunt adesea mult mai valoroase si miros fabulos. Te intrebi cum sa faci lumanari hand made?

Este foarte usor. In timp ce lumanarile nu sunt tocmai un produs unic, ele sunt extrem de populare. Astfel de decoratiuni apar in principiu in fiecare casa. Cu cat forma este mai interesanta si mirosul este mai intens, cu atat pretul unui astfel de articol este mai mare.

Lumanari parfumate naturale

Mirosul acela dulce si bland de ceara de albine proaspata, este emanat de lumanarile parfumate. Poti face minuni de lumanari intr-o mare varietate de forme si culori. Ai vazut vreodata o lumanare care se transforma intr-un mic inger?

Atunci nu ai vazut inca minunile de ceara. Coloniile de albine furnizeaza materia prima, iar fabricarea lumanarilor le topeste fagurii. Cand sunt incalziti, fagurii se dizolva in componentele lor: componentele individuale, cum ar fi mierea, ceara si polenul, formeaza apoi straturi si pot fi separate.

Dupa acest proces, se foloseste ceara topita pentru a face lumanari. Indiferent daca vrei sa faci lumanari de pom de Craciun, lumanari pentru un eveniment festiv, pentru decorul casei, pentru aromaterapie etc., ceara de albine este cea mai buna materie.

Cum se fac lumanarile parfumate?

Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pe ele. Lumanarile hand made nu sunt complicate, asa ca poti face singur un astfel de produs. Tot ce ai nevoie, sunt cateva articole de baza si putin timp pentru a pregati un proiect cu adevarat interesant.

Daca te hotarasti sa faci lumanari hand made, ia in considerare mai intai ce stil iti place cel mai mult. Foloseste doar vopseaua potrivita sau alt element decorativ.

De asemenea, poti face lumanari hand made cu orice aroma doresti. Acesta este un mare plus al fabricarii lumanarilor acasa, deoarece produsele stocate nu miros intotdeauna asa cum ti-ai dori.

Aromele lumanarilor parfumate

Pentru a face lumanari cu arome parfumate, cel mai bine este sa utilizezi uleiuri esentiale de calitate organica. Poti utiliza un ulei aromatic pentru fiecare lumanare parfumata sau poti combina diferite mirosuri pentru a obtine propria lumanare. Cateva picaturi sunt suficiente pentru o singura lumanare.

6 thoughts on “Lumanari parfumate hand made

  1. Imi place modul in care autorul a structurat articolul, facilitand intelegerea si retinerea informatiilor prezentate. De asemenea, am apreciat faptul ca s-au adus exemple concrete si relevante pentru a sustine ideile expuse. Un articol bine documentat si bine scris.

  2. Articolul de pe site-ul maso.ro este extrem de interesant si informativ. Autorul a abordat subiectul cu multa atentie la detalii si a oferit cititorilor o perspectiva ampla asupra temei discutate. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de modul in care sunt prezentate argumentele.

  3. Este un articol care merita distribuit mai departe. Subiectul este de actualitate si informatiile furnizate sunt extrem de valoroase.

  4. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod foarte detaliat si documentat.

  5. Ma bucur ca am dat peste acest articol. Este bine structurat si usor de inteles. M-a ajutat sa imi clarific anumite aspecte legate de subiect.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Felicitari autorului pentru munca depusa!

Comments are closed.