Textul analizează principiile de design destinate camerelor mai mici, cu accent pe amenajarea holului. Se subliniază importanța creării unui echilibru în spațiul redus, prin combinarea culorilor luminoase cu pardoselile închise și mobilierul minimalist accesorizat cu piese colorate. De asemenea, se sugerează utilizarea unui punct de interes pentru a atrage atenția într-un hol îngust și lung, precum pictarea unei zone într-o nuanță indrazneată sau utilizarea unui tapet special. Continuitatea cromaticii între pereți și elementele de decor este importantă pentru a crea iluzia unei camere mai mari.

În plus, textul evidențiază importanța luminii naturale și zugrăvirii pereților în tonuri deschise pentru a crea impresia de spațiu mai mare. Se propun nuanțe alternative precum liliacul, rozul pudrat sau lavanda pentru a aduce un contrast interesant. Mobilierul ar trebui să fie versatil și practic într-un spațiu mic, iar accesorii precum corpuri de iluminat masive sau oglinzi pot fi integrate pentru a mări vizual spațiile înguste și pentru a crea o atmosferă caldă și intimă.

Holul, desi este primul lucru care se vede intr-o casa este lasat adesea pe ultimul loc atunci cand vine vorba de amenajare. De cele mai multe ori nu dispune de o suprafata mare si prin aplicarea unor artificii simple il poti face primitor si atractiv.

Principiile generale de design destinate camerelor mai mici

Crearea unui echilibru este esentiala daca vorbim despre renovarea locatiilor reduse ca dimensiune. Se combina foarte bine in acest caz culorile luminoase cu pardoselile inchise ori mobilierul minimalist accesorizat de piese ce ofera accente de culori vibrante.

Ideea este sa nu aglomerezi inutil portiunea vizata din perspectiva cromatica si al alegerii obiectelor ce o vor decora.

Ce sa folosesti pentru a obtine un spatiu mai generos?

Stabilirea unui punct de interes in capatul holului poate fi o strategie buna cand acesta este ingust, dar mai lung. Fie ca il pictati intr-o nuanta indrazneata ori utilizati un tapet de hol cu o tema speciala, fiti sigur ca va functiona.

Insa, o conditie obligatorie este ca ceilalti pereti sa fie zugraviti in tonuri neutre ca privirea sa se focuseze mai mult pe acea zona. Un efect similar il poti obtine si daca pictezi interiorul usii din fata intr-o culoare deosebita.

Pastrarea continuitatii privind cromatica zidurilor si in cazul ornamentelor, plintelor sau a podelelor este o modalitate interesanta de luat in seama. Va pacali privitorul aratandu-i iluzia unei incaperi mai vaste decat este in realitate.

Podeaua este la fel de importanta deoarece holul este o regiune de tranzit si intens circulata al casei. O pardoseala cu imprimeuri geometrice sau linii orizontale nedelimitate de chenare sau margini clare sunt ideale pentru aceste suprafete reduse.

Culoarea peretilor si modelul lor

Lumina este foarte importanta daca vrem sa creem mai mult spatiu in casa noastra. Cand exista elemente ce o pot furniza in mod natural vor fi puse in valoare si lasate neacoperite deoarece vor contribui la construirea unui loc mai mare din punct de vedere vizual.

De asemenea, zugravirea in tonuri deschise vor reflecta acelasi lucru, in special in zonele foarte intunecate. Daca albul sau bejul ti se par prea comune poti opta pentru nuante de liliac, roz pudrat sau lavanda.

Obtii un contrast interesant prin vopsirea usilor in tonuri pamantii sau de albastru inchis. Un model de tapet subtil, dar care va aduce totodata si culoare este o alta optiune adecvata de a infrumuseta peretii de o marime redusa.

Mobilierul

Intr-un cadru de dimensiuni mici piesele de mobilier ar trebui sa fie versatile si practice. Alegerea unor obiecte fara un volum considerabil, dulapuri suspendate de perete ori montarea unor rafturi lungi sunt variantele cele mai bune in aceasta situatie.

Orice nisa se poate folosi in scopul depozitarii prin amenajarea unor dulapuri sau etajere incastrate. Ideea principala este ca podelele sa fie cat mai putin aglomerate cu diverse obiecte sau lucruri ca holul sa nu para inghesuit.

Accesoriile

Atunci cand tavanul este suficient de inalt un corp de iluminat masiv cu o textura deosebita va crea un punct de interes in ariile vopsite complet in tonuri deschise.

Alte variante secundare ca aplicele sau veiozele pot fi si ele integrate in acest design difuzand o atmosfera calda si intima. Oglinzile sunt eficiente mai ales in lipsa luminii naturale. Ambele tipuri de obiecte vor mari vizual locatiile inguste si sunt usor de montat si de combinat cu celelalte accesorii.

Chiar daca dispui de un spatiu mic poti amenaja holul casei tale respectand recomandarile de mai sus astfel incat sa ai o arie functionala, durabila, dar ce va corespunde si criteriilor tale din punct de vedere estetic.

Echilibrul în designul camerelor mici

Pentru a renova și amenaja locații reduse ca dimensiune, este esențial să se creeze un echilibru. Culorile luminoase se combină foarte bine cu pardoselile închise și mobilierul minimalist accesorizat cu piese ce oferă accente de culori vibrante. Scopul este de a evita aglomerarea spațiului vizual prin alegerea atentă a culorilor și obiectelor decorative.

Obținerea unui spațiu mai generos

În cazul holurilor înguste, dar lungi, o strategie bună este stabilirea unui punct de interes la capătul acestora. Pictarea unei zone într-o nuanță indrazneată sau utilizarea unui tapet special poate fi o soluție eficientă. Cu toate acestea, ceilalți pereți ar trebui să fie zugrăviți în tonuri neutre pentru a atrage privirea către zona respectivă. Un efect similar poate fi obținut prin vopsirea ușii din față într-o culoare distinctivă. Menținerea continuității cromaticii între pereți și elementele de decor, plinte sau podele poate crea iluzia unei camere mai spațioase decât este în realitate.

Culoarea peretilor si modelul lor

Lumina naturală joacă un rol important în crearea impresiei de spațiu mai mare. Elementele care pot furniza lumină ar trebui să fie expuse și neacoperite pentru a contribui la aspectul vizual al unei camere mai mari. De asemenea, zugrăvirea pereților în tonuri deschise poate reflecta lumina în zonele foarte întunecate. În plus față de alb sau bej, se pot utiliza nuanțe de liliac, roz pudrat sau lavandă pentru a crea un contrast interesant. Un model subtil de tapet poate fi o altă opțiune adecvată pentru a decora peretele.

Mobilierul

Într-un spațiu mic, piesele de mobilier ar trebui să fie versatile și practice. Alegerea unor obiecte cu un volum redus, cum ar fi dulapuri suspendate sau rafturi lungi, este cea mai bună opțiune în această situație. Orice nisă poate fi folosită în scopul depozitării prin amenajarea unor dulapuri sau etajere încorporate. Scopul principal este de a evita aglomerarea podelei cu diverse obiecte pentru a crea impresia de spațiu deschis.

Accesoriile

Atunci când tavanul este suficient de înalt, un corp de iluminat masiv cu o textură specială poate crea un punct de interes într-o zonă vopsită complet în tonuri deschise. Aplicele sau veiozele sunt alte accesorii care pot fi integrate și care creează o atmosferă caldă și intimă. Oglinzile sunt eficiente, în special în absența luminii naturale. Ambele tipuri de accesorii vor mări vizual spațiile înguste și pot fi ușor de montat și combinate cu celelalte elemente decorative.

Prin respectarea acestor recomandări, chiar și un spațiu mic poate fi amenajat astfel încât să fie funcțional, durabil și estetic plăcut.

3 thoughts on “Cum sa decorezi holul pentru a crea un efect spatios

  1. Aprecierea pentru beneficiile consumului de legume proaspete este evidentiat in acest articol intr-un mod foarte convingator. Ma bucur ca am descoperit acest site si voi reveni cu drag pentru a citi si alte articole interesante.

  2. Sunt impresionat de diversitatea retetelor prezentate in acest articol. De la salate proaspete pana la legume la cuptor sau la gratar, exista optiuni pentru toate gusturile si preferintele. Cu siguranta voi incerca cateva dintre ele!

  3. Articolul de pe maso.ro despre cele mai bune metode de a gati legume este extrem de util pentru cei care doresc sa adopte o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Metodele prezentate sunt simple si eficiente, iar explicatiile sunt foarte clare.

Comments are closed.